Om os

/Om os
Om os2016-12-02T17:41:16+02:00

IMG_4865
Billedtekst:
De mange glade børn stjæler fuldt fortjent billedet. Men i baggrunden anes trekløveret i Madboden: Connie Hougaard Rasmussen t.h., søsteren Lone Hougaard Rasmussen t.v. og mellem dem Ellen Jensen.

Fra tryghedsnarkoman til selvstændig

Ankerkvinden i Madboden, Connie Hougaard Rasmussen gik fra tryghedsnarkoman til selvstændig nærmest på grund af en tilfældig bemærkning. ”Jeg havde i en årrække arbejdet som montrice på højttalerfabrikken Dynaudio i Skanderborg. Jeg var godt tilfreds, og alligevel ikke helt, for produktionen har gået i bølger. I perioder var der for  meget at lave, i andre perioder for lidt som nu ordrerne kom ind. Skolens madbod var nedlagt, og mange savnede den. Jeg lod en tilfældig bemærkning falde om, at jeg da godt kunne drive en madbod fra hallens cafeteria, som alligevel ikke var i brug i skoletiden.Jeg blev taget på ordet! Men fint, jeg havde jo lyst til at prøve. Og jeg har ikke fortrudt. Samtidig blev jeg forpagter af cafeterierne i Haldum-Hinnerup Hallen og Rønbæk Hallen. Så fra at være tryghedsnarkoman med fast arbejde var jeg pludselig selvstændig – uden at vide ret meget om dét, jeg havde kastet mig ud i. Jeg har aldrig arbejdet i f.eks. et cafeteria, og madlavning har jeg lært på egen hånd i køkkenet derhjemme. Når jeg sammen med Lone laver varm mad ved arrangementer i hallerne, kan vi trække på en nevø, som er i kokkelære. Det er jo beroligende! Men ellers må jeg sige, at det faktisk går godt.”

Lone Hougaard Rasmussen behøvede næsten ikke en opfordring fra sin storesøster om at hjælpe, både med maden og med regnskab og økonomi. Hun ville gerne være med, og kunne se, hun havde en rolle i Madboden. Ja, flere roller. Hun driver Lones Kontorhjælp, så hun havde i forvejen et fuldtids job – men også fleksibilitet.  Desuden har hun solid – og nyttig – erfaring med bogføring og regnskab. ”Firmaet, jeg arbejdede for, flyttede administrationen til København. De ville gerne have mig med, men tilbød også, at jeg kunne arbejde freelance for dem hjemmefra. Jeg valgte det sidste, og tog desuden andre kunder ind. Når man samtidig har tre hjemmeboende børn, er der skam nok at lave. Og der bliver ikke mindre, efter at vi fra 1. april er begyndt at levere mad til Kulturhusets møder, receptioner og andre aktiviteter. Men jeg siger som min søster: Jeg har ikke fortrudt!”

 

Læs også artikler i Lokalavisen/Hinnerup om os

Madboden på skolen er et hit

Connies osteboller hitter helt vildt